Így pattan szét a kukorica ezerszeres lassításban!
Leírhatatlan látványt nyújt a másodperc töredéke alatt elkészülő pattogatott kukorica „átalakulása”. Mintha egy természetfilmet nézne az ember, csak ez ízletesebb!
Végre megérkeztél a moziba. Hagyománytiszteletből, a marketing hatására vagy szimplán az éhség miatt veszel egy nagy vödör popcornt (pattogatott kukoricát) és próbálod nem megenni a filmet megelőző trailerek közben.
De mégis hogyan lesz abból az apró, kemény, barna magból fehér, habszivacshoz hasonlító finomság? Persze tudjuk, hogy a hő hatására pattognak ki a kukoricaszemek, de láttuk már valaha ezt megtörténni? Nem valószínű, hiszen az emberi szem és agy képtelen lenne feldolgozni egy ilyen rövid idő alatt lejátszódó eseményt. Szerencsére segítségünkre sietett a technológia.
Az internet egyik íratlan (bár sok helyen leírják) szabálya szerint „minden menőnek tűnik, ha lassított felvételen láthatjuk.” Ez alól pedig a kukoricapattógás sem kivétel! Nagysebességű kamerával filmezték le, amint a kicsiny mag egy pillanat töredéke alatt fehér „virág” lesz.
A folyamat annyira látványos és izgalmas, hogy mi is csak tátott szájjal lestük.