A legjobb sörös koktélok: Stunner
A kézműves ír whisky és a trópusi IPA nászából született ez a különleges sörkoktél, amelynek ízéhez és színéhez is hozzájárul egy adag cseresznyelikőr. Habár a recept egy konkrét trópusi IPA-t ír elő, valójában bármilyen hasonló IPA felhasználásával elkészíthető.
Hozzávalók:
• 15 ml Glendalough double-barrel ír whisky
• 15 ml Heering Cherry Likőr
• 15 ml Demerara szirup
• 15 ml frissen facsart citromlé
• 8 csepp Bittermens Burlesque Bitters
• 45 ml trópusi IPA
• Laphroaig Single Malt Whisky, permet gyanánt
• lime szelet és cseresnye díszítésnek
Elkészítés: Rázd össze az összes hozzávalót, kivéve a whiskyt egy shakerben, majd adj hozzá némi jeget, hogy lehűljön. Ez után szűrd le a koktélt egy jeges pohárba, majd permetezd meg a tetejét a whiskyvel. A gyümölcsdarabokkal díszítheted.
A legjobb sörös koktélok: Beggar’s Banquet
Egy másik whisky-s sörös koktél, amit egy kis adag juharszirup tesz igazán különlegessé és ízletessé!
Hozzávalók:
• 60 ml bourbon
• 15 ml frissen facsart citromlé
• 20 ml juharszirup
• 150 ml hűtött lager
• egy fél narancskarika, díszítésnek
Elkészítés: Öntsd össze a bourbont, a citromlevet és a juharszirupot egy jeges pohárba, majd öntsd fel a lagerrel és kezdd el egy rövid ideig finoman kavargatni, hogy összekeveredjenek. Díszítés gyanánt helyezz a pohárra egy fél narancskarikát.
A legjobb sörös koktélok: Boilermaker
A Boilermaker valamelyest kilóg a sorból, mert sörkoktél helyett inkább afféle sör-feles kombináció. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy egy igazán különleges elegy, ami garantáltan a party egyik kedvence lesz, főleg a pohár-a-pohárban jellegű kivitelezése miatt!
Hozzávalók:
• 30 ml whisky (bourbon vagy rozs)
• 235 ml sör
Elkészítés: Öntsd a whiskyt egy felespohárba. Fogj egy sörös poharat, majd öntsd fel félig sörrel. Ez után ejtsd óvatosan a whiskys felespoharat a sörbe.
A legjobb sörös koktélok:Rub & Rye
Mit szólnál egy kis belga sörrel elegyített rozswhiskyhez, amibe egy szelet beef jerky kerül? Ha nem tudod elképzelni, hogy mit is eredményezhet mindez, akkor készítsd el a Rub & Rye sörkoktélt, és próbáld ki magad!
Hozzávalók:
• Tetszőleges BBQ rub fűszerkeverék
• 45 ml Bulleit rozswhisky
• 20 ml frissen facsart citromlé
• 20 ml juharszirup
• 30 ml tojássárgája
• 150 ml Scaldis Pêche Mel sör
• 5 csepp barbecue bitters adalék
• 1 szelet beef jerky díszítés gyanánt
Elkészítés: Vond be egy söröspohár élét a BBQ rubbal, majd töltsd fel félig jéggel – tedd félre. Töltsd a rozswhiskyt, a citromlevet, a juharszirupot és a tojásfehérjét egy shakerbe, és töltsd fel jéggel. Rázd össze alaposan a shaker tartalmát, majd szűrd le a félretett, jeges pohárba. Végül öntsd fel a sörrel és a bitters adalékkal, és dobj bele egy szelet beef jerkyt.
A legjobb sörös koktélok: Here Comes the Sun
Ez a színében, ízében, és nevében is a napsugarakat idéző sörkoktél rozswhiskyvel, gyömbérrel, és citrommal készül. Eladtuk? Akkor figyelj…
Hozzávalók:
• 45 ml rozswhisky
• 20 ml gyömbérszirup (erről lejjebb bővebben)
• 15 ml frissen facsart citromlé
• 30 ml búzasör
• egy citromszelet díszítésnek
A gyömbérszirup elkészítése: Fogj egy kis lábast, és melegíts fel benne fél bögre gyömbérlevet (lehetőleg olyat, amit frissen reszelt gyömbérből facsartál). Fontos, hogy felmelegedjen, de ne forrjon fel – használj alacsony hőfokot. Ez után adj hozzá egy bögre cukrot, majd kevergesd benne, míg el nem olvad. A kész, kihűlt szirupot helyezd a hűtőbe egy lezárt tárolóban, amíg nincs szükséged lá.
A sörkoktél elkészítése: Öntsd a whiskyt, a gyömbérszirupot, és a citromlevet egy shakerbe, adj hozzá néhány jégkockát, majd rázd össze őket alaposan. Szűrd át a shaker tartalmát egy lefagyasztott pohárba, és öntsd fel teljesen sörrel. Egy szelet citrommal díszítheted.