A rágó bárányokból készül
A legtöbb rágógumiban lanolin található. Ezt a viaszos anyagot báránygyapjúból nyerik ki, és segít, hogy a rágó puha és könnyedén rágható maradjon. Ez az összetevő nem mérgező, de máris kétszer meggondolod majd, hogy rágót veszel-e a szádba.
A rágó feloldhatja a higanyt a fogtömésedben
Akiknek higany is van a fogtömésében, azok jó, ha tisztában vannak az alábbi tudományos kijelentéssel, amelyet egy kísérlet után fogalmaztak meg:
„… a rágózás bizonyítottan elősegíti a higany feloldását az amalgám-fogtömésekből… a túlzott rágózás hatásai kimutathatóak voltak a kísérlet során.”
A rágó mesterséges édesítőszereket tartalmaz
A rágókban rengeteg nem természetes édesítő található. Nem szeretnél báránygyapjúból kinyert lanolint rágcsálni, nem igaz? Ezek az anyagok közvetlenül a szádban szívódnak fel, egy részét pedig lenyeled. Érdemes elolvasni a csomagoláson feltűntetett összetevőket, mielőtt rágót vásárolsz.
A rágózás mossz ízléshez vezet
Sok ember azért rágózik, hogy csökkentse az elfogyasztott ételmennyiségét. Ugyan a módszer működik, a hátulütője nem éri meg az áldozatokat: valóban kevesebbet esznek, de sokkal rosszabb minőségű ételekből – mint pl. gyorséttermi hamburgerek. A rágókban található anyagoktól keserűbbnek érezzük a zöldségeket, ez lehet a jelenség egyik főbb oka.