A Hungarikumnak számító nedű kiváló ötletnek bizonyult, de azt azért tudni kell, hogy az alkohol nem fagyasztható, ez megnehezítette a dolgát eléggé. Ráadásul a pálinka, mint az összes többi alkohol a jeget is olvasztja ugyebár.
Az ötletelés és a kísérletezés vége az lett, hogy a cukrot lecserélte szőlőcukorra fagylaltkészítés során, így az elkészült, alkoholos végeredmény sima, kenhetővé vált.
A cukrászmester azonban óvatosságra int mindenkit. Autóvezetés mellé nem ajánlja egyáltalán, sőt a korhatárt is kénytelen volt bevezetni, 18 helyett csak és kizárólag 20 évnél idősebb vendégei kóstolhatják meg a finomságot. Ennek az az oka, hogy a tapasztalatok azt mutatják, a 18-20 éves korosztály inkább a mennyiséget, mint sem a minőséget részesítik előnyben, háromnál több gombóc azonban komoly problémákat okozhatnak.
A fagyit egyébként a XVI. kerületi San Marino cukrászdában kóstolhatjátok meg!