Így vizsgálták a csokimikulásokat:
Mit árulhatnak csokoládéként?
A Magyar Élelmiszerkönyv szerint a csokoládék (vagyis étcsokoládék) kakaótermékekből és cukrokból készülő termékek, míg a tejcsokoládék gyártásához ezeken túlmenően tejet és tejterméket használhatnak fel a gyártók.
A csokoládé, illetve tejcsokoládé termékek tehát a kakaóvajon kívül nem tartalmazhatnak más egyéb növényi zsírt, csupán néhány, az Élelmiszerkönyvben engedélyezett kivételt (például: pálmaolaj, mangó magzsír). Fontos szabály, hogy ezen zsírok mennyisége is legfeljebb 5% lehet.