Milyen tápanyagokkal védekezhetek?
Prebiotikumok természetes forrásai (nap 2-3 alkalom):
póréhagyma, hagyma, csicsóka, spárga, fokhagyma,
árpa, bab, búza, jamgyökér, burgonya, zab, quinoa, rozs,
bogyók, citrusfélék, kiwi, alma, banán,
chia mag, lenmag
Táplálékkiegészítő formában (2-4 gramm étkezéssel)
Probiotikumok természetes forrásai, melyeket naponta egyszer-kétszer érdemes fogyasztani:
élőflórás kefír, joghurt, sajtok
savanyúságok, kovászos kenyér, kovászos uborka, vagy borok, savanyú káposzta, szójaszósz,
táplálékkiegészítők formájában napi 3-5 billió mikroorganizmust vihetünk be, ha betegek vagyunk, akár 10 billiót.
Egyéb táplálékok, melyek hasznosak a betegség elleni küzdelemben:
Zöld-tea, Fokhagyma, Húsleves, méz, Bodza,
Fontos táplálékkiegészítők, vitaminok: C-vitamin, quercetin, béta-glükán, Zink, bodzakivonat, stevia, szelén, ginseng,
Mit tehetsz, ha beteg vagy?
Fogyassz minél több folyadékok!
Amikor éhes vagy, mindenképpen táplálkozz! Ha nem éhezel, ne vegyél magadhoz semmi!
Étrendedben kiemelt helyet kapjanak az immunerősítő táplálékok, kiegészítők, a pre és probiotikumok!
Próbálj a lehető legtöbbet pihenni!