Dr. Marlyn Glenville egészségügyi szakértő felhívta a figyelmet a gyümölcsök héjának fontosságára:
„A legtöbb gyümölcsben található antioxidánst nem a gyümölcshúsban, hanem a héjban érdemes keresni. Ha turmixot készítünk, akkor érdemes a gyümölcsöket héjukkal együtt összekeverni, így az egészet elfogyaszthatjuk, minden bennük lévő tápanyaggal együtt.”
Azonban a citromok hatékonyságát tovább fokozhatjuk egy egyszerű módszerrel. Mivel rendkívül savanyúak, senki sem kezdi el almához vagy narancshoz hasonlóan harapdálni őket. Mégis mi a teendő, ha szeretnénk a hétköznapi ételek és italok mellé fogyasztani? A válasz egyszerű: ha lefagyasztjuk őket, a savanyúságuk drasztikusan lecsökken, így gond nélkül ehetjük meg őket.
Érdemes utánanézni a leghatékonyabb fertőtlenítőknek, (egyesek természetes almaecettel vagy szódabikarbónával végzik ezt) amikkel minden maradék rovarirtót eltávolítsunk a héjból. Ez után töröljük őket szárazra és egy éjszakára hagyjuk őket a fagyasztóban. Ha előtte felszeleteljük őket, akkor később könnyebb őket tálalni és fogyasztani is!